fbpx
Idén ünnepli 15. születésnapját a hazai hirdetési piac egyik meghatározó szereplője, az Adaptive Media Sales House. A cég fontos mozgatórugója a proaktivitás, az innovatív gondolkodásmód, és egy lelkes és összetartó csapat, mely lehetővé teszi, hogy ne csak követői, hanem irányítói lehessenek a hazai online display piacnak. 

Az Adaptive Media jelentős szerepet vállalt a hazai rich media hirdetések fejlesztésében és az IAB formátumainak meghonosításában, ezzel is segítve, hogy a minőségi tartalom mellett a hirdetési megoldások is élményt nyújtsanak a felhasználóknak. Az iparág sajátossága, hogy gyorsan változnak az igények és folyamatosan jelennek meg az újdonságok, amire gyorsan kell reagálniuk a szereplőknek. Az elmúlt időszakban például a podcast-ek kerültek fókuszba, mint újabb digitális megjelenési felületek, melyek már az Adaptive Media portfóliójában is elérhetőek, ezzel tovább színesítve a hirdetési palettát.

Innovatív hirdetési megoldások, hozzáértő kezekből már 15 éve

Sopov István 2007-ben alapította az Adaptive Media Sales House-t, mely mára a hazai piac legnagyobb digitális hirdetésértékesítésre szakosodott sales house-a. A cég megalakulásának legfőbb oka az volt, hogy népszerű weboldalként a piacméret sajátosságai miatt a nagy hirdetőkkel csak médiaügynökségeken keresztül és nagyobb termékportfólió részeként (pl. női portál és autós portál is egy kézben értékesítve) lehet sikeresen együtt dolgozni. Ebből az élményből született a sales house, amely egymástól független kiadványokat fog össze és egységes virtuális kiadóként értékesíti őket.

Fejlődésüket és sikerekeiket bizonyítja többek között, hogy 15 évvel ezelőtt 5 fős csapattal és egy 10 weboldalból álló portfólióval indult el a cég. A dolgozói létszámot mára sikerült meghatszorozni, melyben mindig van helye az új, ambiciózus kollégáknak, de sokan már a kezdetektől oszlopos tagjai a csapatnak. Nem csoda, hiszen a cég a szakma legújabb megoldásaival foglalkozik, így aki az Adaptive-nál dolgozik, biztos lehet abban, hogy első kézből tapasztalja meg az online marketing és média életének alakulását.

Sopov_Istvan

15 év hosszú idő, amely alatt számos olyan esemény történt, amely lehetővé tette az Adaptive Media növekedését és felvirágzását. Ilyen meghatározó mérföldkő volt, amikor  2009-ben először került be a cég a top digitális szereplők közé. Aztán 2013-ban bővült a portfólió a 444.hu-val, akikkel azóta is töretlen az együttműködés. 2015-ben az Adaptive Media lett a Thinkdigital értékesítő partnere, majd 2016-ban a WMN és a Viber, 2019-ben pedig a JustPremium, a Media1 és Qubit is felkerült a portfólió palettájára. Az elmúlt két évben elnyerte a cég a Ringier Axel Springer online értékesítését, valamint a Teads globális médiaplatformmal való együttműködésükkel tovább bővítik a prémium megjelenések lehetőségét a hirdetők számára. Minden eredmény az Adaptive Media küldetését támasztja alá és erősíti, miszerint magas minőségű és korszerű digitális hirdetési megoldásokat tegyenek elérhetővé a partnereik számára.

A Digitális Közönségmérési Tanács (DKT) és az e.gemius által közölt adatok alapján bátran kijelenthetjük, hogy az Adaptive Media meghatározó szerepet tölt be a magyar piacon, hiszen a látogatók elérésének tekintetében folyamatosan a Top5 hálózatok között szerepel.

Forrás: DKT e.gemius, 2022 március, belföld

15 év hatalmas mérföldkő. S mivel a lehetőségek újra adottak, ezt a partnerekkel közösen ünnepelte a cég egy régóta várt buli keretében.

Mivel ez egy rendkívül jeles alkalom volt, ehhez méltó helyszínt kerestünk. Így esett a választás a Stopper állóhajóra, ami egy igazán exkluzív helyszín, s ahol sikerült az elmúlt 15 év eddigi legnagyobb buliját összehozni. A jó hangulatról a legjobb zenékkel Erős vs. Spigiboy illetve Juhász Laci gondoskodott. Két tánc között pedig viccesebbnél viccesebb képek készültek a selfiegépnél és a kitelepült karikaturistánál.

Természetesen a szokásos szülinapi torta sem maradhatott el, ami az Adaptive Media logójának színeiben pompázott.

Méltóképp megünnepeltük, és alig várjuk mit tartogat a következő 15 év. Köszönjük, hogy velünk vagytok!

Te is szeretnél részese lenni a következő fergeteges szülinapnak? Nézd meg aktuális portfoliónkat és prémium hirdetési formátumainkat és keress bennünket kérdéseiddel bátran!